Links

Rohde

Rohde

Helmut Rohde GmbH is sinds 1982 een innovatieve bouwer van keramiekovens. Sinds een paar jaar kunt u ook bij hen terecht voor ovens voor glaskunst, laboratoria- en metaalovens. Of het nu om een hobby-oven gaat of u zit meer in een professionele branche, bij Rohde bouwen ze de oven die u verkiest, zelfs voor maatwerk schrikken zij niet terug. Rohde staat garant voor de beste prijs-kwaliteitverhouding in ovens en machinebouw voor de keramiekindustrie.
Met de aankoop van een Rohde-oven bent u er steeds zeker van dat u over een kwalitatieve oven beschikt die optimaal aan uw wensen voldoet. Bij ons als invoerder voor België, kunt u uzelf komen overtuigen bij de verschillende toonzaalmodellen. Maar ook voor informatie of een vrijblijvende offerte staan wij steeds tot uw beschikking.

link naar Rohde

SHIMPO

Shimpo

Shimpo Ceramics is een divisie van Nidec-Shimpo America Corporation, producent en distributeur van keramische uitrustingen, geheel tot tevredenheid van kunstenaars, leraren en studenten, wereldwijd en behorende tot alle culturen. Bijna 50 jaar hebben zij zich toegelegd op het ontwerpen en produceren van producten voor thuisgebruik, als voor kunstenaars. Bent u geïnteresseerd in een kwalitatieve draaischijf voor in uw atelier of voor een kunstacademie, kom dan eerst bij ons eens langs voor een overzicht van alle Shimpo's.

link naar Shimpo


Sint Joris

Sint Joris

Sint Joris vervaardigt haar keramische producten uit een zeer zuivere Westerwalder kleisoort. Als invoerder voor België, kunt u bij ons terecht voor de witte en rode al dan niet gechamotteerde kleisoorten van dit bedrijf.

link naar Sint Joris

Witgert

Witgert

Witgert is de uitbater van een Duitse kleigroeve, gelegen in het kleirijke Westerwald in de buurt van Koblenz. Wij bieden u de witte, zwarte, grijze en rode kleisoorten als draaiklei, opbouwklei of gietklei aan.

link naar Witgert


Amaco

Amaco

Amaco bestaat al meer dan 90 jaar. Zij bieden ons de leukste kleurtjes in onderglazuren. Gaat u voor de satijnglanzende of liever de matte kleuren? Zelfs voor in de Raku-oven bieden wij u van Amaco de schitterendste kleuren aan.

link naar Amaco

G&S

G&S

G&S is de merknaam voor de kleisoorten van Goerg und Schneider. De kleigroeve is gelegen in het Duitse Westerwald in de buurt van Koblenz. De G&S klei is vooral geliefd onder de draaiers, maar ook voor opbouwklei van G&S kan u bij ons terecht.

link naar G&S


Gladstone

Gladstone

Gladstone is een familiebedrijf gelegen in Stoke on Trent in het hart van de Britse keramiekindustrie. In zijn meer dan 25-jarig bestaan is Gladstone uitgegroeid tot de grootste leverancier voor machines voor keramische toepassingen.

link naar Gladstone

Limoges

Limogesporselein is genoemd naar zijn delfplaats, Limoges, de hoofdstad van de Franse regio Limousin en het departement Haute-Vienne. De stad ligt aan de rivier de Vienne. In 1768 werd hier porseleinaarde ontdekt en vanaf dat moment is Limoges bekend om zijn porselein. Porselein is een zeer zuivere witte kleisoort. Na het stoken is het hard, translucent en klinkt het helder. De Limogesporselein staat vooral bekend om zijn lagere baktemperatuur dan andere porseleinsoorten. Wij bieden u de PT10 en de PT464, een witte en een extra witte porseleinsoort voor calibrage, draaien of estamperen aan.


Saint Amand

Saint Amand is een Franse grès (steengoedklei) uit het noorden van Frankrijk. Ongestookt zijn het zwarte kleisoorten die bij het stoken overgaan van roze naar zacht ecru tot een donker beige. Deze kleien kunnen gebruikt worden voor opbouw, draaien of estamperen. Wij bieden u de 100X, een fijne chamotteklei die de spanningen bij het Rakustoken goed doorstaat, de 100P, een draaiklei en de 101P, een draaiklei met toevoeging van pyriet.

SIBELCO

Sibelco is een oorspronkelijk Belgisch bedrijf, opgericht in 1872, dat kwarts leverde voor de glasindustrie. Het is nu uitgegroeid tot een multinational met 228 productieplants verdeeld over 41 landen.
Via WBB Fuchs van de Sibelco-groep verdelen wij een zeer plastische steengoedklei, die op hoge temperatuur gestookt een mooie zachte crémekleur heeft.

link naar Sibelco


Fuchs

Fuchs

WBB Fuchs haalt zijn keramische grondstoffen zoals klei en kaolien uit de beste groeven in Duitsland. Deze grondstoffen komen uit meer dan 20 groeves uit de regio Westerwald, Eifel, Pfalz en Sachsen. Zij beschikken over de meest moderne mengmachines om de grondstoffen tot een zeer plastische en homogene klei te bereiden. Wij hebben een beperkte keuze aan Fuchsklei maar zien een uitbreiding hiervan naar de toekomst toe.

link naar Fuchs

WELTE

Welte

Al meer dan 100 jaar is Welte een bekende leverancier en kwalitatief hoogwaardige ontwikkelaar in de keramische industrie. Door de eigen ontwikkeling van glazuren kan Welte dan ook naar ons en naar onze klanten toe een perfecte ondersteuning bieden. Voor de volledige glazuurcollectie, vloeibaar of in poedervorm, bodystains, onderglazuren en toebehoren kunt u bij ons terecht.

link naar Welte


Schjerning

Schjerning

Dit Deense privébedrijf is opgericht door Schjerning Farver in 1886. Zijn kleinzoon Birger staat nu nog steeds aan het roer bij het bedrijf.
Sinds de oprichting beschikken zij over eigen onderzoekers en laboratoria om hun kleuren en producten samen te stellen. Ook wij waren onder de indruk van hun buitengewone heldere kleuren. Bij ons kunt u terecht voor de Schjerning-onderglazuren in poedervorm in wel 30 verschillende heldere kleuren.

link naar Schjerning

Ceraline

Ceraline Wax crayons zijn waskrijtjes op basis van koolwaterstoffen, pigmenten en glasvormers. Ze kunnen gebruikt worden voor het decoreren op elke keramische ondergrond. Maak de tekening met de krijtjes en vul de vlakken in met pigment, glazuur of engobe. U kunt ook de hele tekening met glazuur bedekken. Waar u met het krijtje op uw keramische ondergrond getekend heeft, zal geen glazuur hechten, wat u een verrassend resultaat oplevert.

link naar Ceraline


Rakuvaria - Knopsclay

Rakuvaria – Knopsclay

Ine en Ed Knops wonen in het landelijke Zuid-Nederlandse Sevenum.
Hun werk bestaat sinds twintig jaar uit het experimenteren met raku en varianten hierop. Door hun opgedane kennis zijn zij tot het maken van eigen glazuren, terra sigillata’s en alle aan Raku-variante artikelen gekomen.
Bij ons vindt u het volledige assortiment.

link naar Rakuvaria – Knopsclay

MUDTOOLS

Mudtools is ontstaan uit de noodzaak die keramist Michael Sherill had aan de vorm en het materiaal van een goede lomer. Na het ontdekken van het geschikte materiaal had hij voor zichzelf een paar lomers ontworpen. Toen er steeds meer vraag kwam naar zijn lomers, werd het tijd om aan de productie hiervan te beginnen.
Mudtools is nu één van de meest vooraanstaande bedrijven in het maken van toebehoren voor de keramist. U kunt bij ons kiezen uit het volledige assortiment lomers en toebehoren.

link naar Mudtools


Nabertherm

Nabertherm

Nabertherm ontwikkelt en produceert, met wereldwijd 350 medewerkers, al meer dan 60 jaar industrieovens voor de meest uiteenlopende toepassingsgebieden. Als fabrikant beschikt Nabertherm over het breedste en diepste ovenassortiment ter wereld. 150.000 klanten in meer dan 100 landen getuigen van het succes van het bedrijf: uitstekend design en hoge kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Korte levertijden worden gegarandeerd door een grote productiediepte en een omvangrijk standaardovenprogramma. Of het nu gaat om pottenbakken, glasschilderen, porseleinschilderen, fusing of emailleren, wij vinden het juiste ovenmodel voor u.

link naar Nabertherm

Roderveld

De merknaam Roderveld is een begrip in de keramiekwereld. Hun producten worden gekenschetst als krachtig, robuust, duurzaam, milieuvriendelijk, ergonomisch en esthetisch verantwoord. Zorgzaamheid betekent dat zij altijd ontwerpen ten gunste van deze kenmerken. Zij gebruiken milieuvriendelijke of recycleerbare materialen die een lange levenscyclus garanderen. De feedback die ze van de klanten krijgen, gebruiken ze voor een continue productverbetering. Zo komen zij tot de hoogst mogelijke kwaliteit van hun duurzame, veilige en ergonomisch verantwoorde producten. In onze showroom of op bestelling, bij ons kiest u uit het volledige assortiment.

link naar Roderveld